Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος πανηγύρισε φέτος δύο ευρωπαϊκούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, έναν σε επίπεδο Κ19 και έναν σε επίπεδο Ανδρών και μίλησε για όλα αυτά στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας προπονητής φιλοξενήθηκε στον αέρα της εκπομπής Newsroom και συζήτησε με τον Τάσο Νικολόπουλο για την κατάκτηση των Conference League & Youth League, τις βάσεις που έχουν βάλει οι Πειραιώτες για το μέλλον, τον Μεντιλίμπαρ και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πιστέψω, δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι. Θεωρώ ευλογημένο τον εαυτό μου. Ευχαριστώ αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω αυτές τις στιγμές σε έναν μεγάλο σύλλογο, δύο λαμπρές στιγμές, ίσως και την πιο λαμπρή και μεγάλη στιγμή και το Youth League.

Οι δύο ομάδες ήταν δύο συγκοινωνούντα δοχεία σε μεγάλο βαθμό. Έκανε η Κ19 την ανατροπή με τη Λανς, μετά ήρθε το ιστορικό 6-1 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Προηγήθηκε 3-0 η Κ19 με την Μπάγερν Μονάχου, ήρθαν τα ματς με την Άστον Βίλα.

Στιγμές και στις δύο ομάδες που μοιάζουν πάρα πολύ και θεωρώ ότι πραγματικά συμπαρέσυραν η μία την άλλη, δημιούργησαν μια πίστη στον οργανισμό ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μεγάλωναν, ματς με ματς.

Και οι δύο έβγαλαν αυτοπεποίθηση στους τελικούς. Δεν είναι σύνηθες για ελληνικές ομάδες να παίζουν τόσο μεγάλα ματς.

Το σημαντικότερο είναι πως φαίνεται η λειτουργία του συλλόγου, δύο τίτλου σε πρώτη ομάδα και αναπτυξιακές ηλικίες. Η ομάδα κινείται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τις ομάδες του εξωτερικού.

Αλλάζει ο τρόπος που μπορεί να σε αντιμετωπίσουν την επόμενη χρονιά. Και για τις ελληνικές ομάδες δημιουργεί ένα μονοπάτι πίστης ότι μπορούν να φτάσουν σε τέτοιες διακρίσεις.

Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει αρκετά βήματα διαφοροποίησης, χωρίς να θέλω να μειώσω καμία ομάδα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που λειτουργούν πολύ καλά. Οι εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι του συλλόγου, το όραμα του προέδρου και η δίψα του να είναι πρωταγωνίστρια η ομάδα, έχουν θέσει ισχυρές βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Να δημιουργηθεί μια πεπατημένη όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Έχει ήδη ισχυρές βάσεις να αλλάξει το επίπεδο, με τον τίτλο αυτόν πιστοποιεί ότι έχει βάσεις για να συνεχίσει.

Είναι τεράστια τιμή για μένα να είμαι δίπλα στον Μεντιλίμπαρ, και σαν πορεία είναι το ιδανικό σενάριο για κάθε κόουτς να εξελιχτεί όντας σε μια αναπτυξιακή ομάδα και παράλληλα στην πρώτη.

Όταν μιλάμε για έναν τελικό, το αισθάνεσαι ότι είναι διαφορετικό ματς. Το σημαντικότερο στοιχείο που έδωσε βαρύτητα ο Μεντιλίμπαρ και τον χαρακτηρίζει είναι πως δεν άλλαξε καμία διαδικασία, ήταν σαν ένα ματς όπως τα προηγούμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτή η φυσικότητα που αντιμετώπισε την όλη κατάσταση, να είμαστε σταθεροί σε αυτά που κάναμε και πριν, είναι πραγματικά κάτι έξυπνο. Για να σε έχει οδηγήσει μέχρι εκεί, πάει να πει ότι είναι σωστό.

Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσεις την καλύτερη στιγμή, κάθε ματς είναι μοναδικό όταν το ζεις. Μετά το 6-1 με τη Μακάμπι αν μας έκανε... ηλεκτροεγκεφαλογράφημα θα χτυπούσε κόκκινο, θα μας περνούσαν για εξωγήινους!

Στον τελικό, με το που σφυρίζεται η λήξη, αποδεσμεύεται μια τεράστια ενέργεια σε όλον τον χώρο, το λέω και ανατριχιάζω.

Σίγουρα ο Ελ Κααμπί ήταν καθοριστικός, αλλά δεν υπάρχουν υστερήσαντες σε τέτοιες επιτυχίες. MVP ήταν η ομάδα και ο Μεντιλίμπαρ.

Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το λέγαμε και πριν, κρίνεται στην ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές της.

Αυτό που καθόρισε το αποτέλεσμα ήταν η θέληση, δείτε το γκολ, τη διεκδίκηση του Ιμπόρα, του Έσε, τον τρόπο που έφυγε να διεκδικήσει υην μπάλα στο 116’, δείχνει τη θέληση να φύγεις νικητής. Στο 120+1’ έπεσαν τρεις παίκτες πάνω στην μπάλα.

Όσα ζήσαμε φέτος με τρεις λέξεις; Δυνατό, ανθεκτικό, θρυλικό».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x